مقالات آموزشی

تقویت سیگنال و افزایش برد وای فای

تقویت سیگنال وای فای

یکی از اصلی ترین مشکلات استفاده از شبکه های وای فای، کندی شبکه و یا نقاط کور و بدون آنتن هستند. خوشبختانه روش‌های مختلفی برای تقویت سیگنال وای فای وجود دارد.

تقویت سیگنال وای فای(افزایش برد وای فای) چالشی است که همه با آن رو‌به‌رو هستیم و دانستن روش‌هایی که بتوانیم این چالش را برطرف کنیم می‌تواند برای همه ما مفید باشد.

بهترین روش های افزایش برد وای فای

در ادامه این مقاله، بهترین روش‌های تقویت سیگنال وای فای مودم را معرفی خواهیم کرد.

بهترین مکان را برای مودم یا روتر پیدا کنید

جابه‌جایی روتر یا  مودم، مستقیماً باعث افزایش برد وای فای و تقویت سیگنال وایرلس آن میشود.  اگر مودم یا روتر در نقطه کور قرار داده شده باشد با یک جابجایی ساده سیگنال آن تحت تاثیر قرار میگیرد. سعی کنید مودم یا روتر را در مکان مرکزی خانه و در ارتفاع مناسبی نصب کنید. همچنین آنتن‌های مودم را به صورت عمودی تنظیم کنید تا سیگنال‌دهی وای‌فای بیشتر شود.

قرار گرفتن مودم در کنار دستگاه‌های الکترونیکی دیگر مانند تلویزیون و تلفن بیسیم و مایکروویو باعث ایجاد نویز و ضعیف شدن سیگنال‌های اینترنت می‌شود. بهتر است مودم را با فاصله از این دستگاه‌ها و امثال آنها قرار دهید.

فرکانس وای فای مودم را تغییر دهید

فرکانس دستگاه وایفای خود را بررسی کنید. اغلب روترها از باند 2.4 گیگاهرتزی پشتیبانی می‌کنند اما بعضی از آنها دو فرکانسی هستند و پهنای باندی تا حدود 5 گیگاهرتز دارند. تغییر فرکانس به 5 گیگاهرتز تداخل کمتری ایجاد می کند. زیرا افراد کمتری از این فرکانس استفاده می‌کنند. برای تنظیمات فرکانس مودم باید وارد تنظیمات مودم وایفای خود شده و آن را تغییر دهید.

Firmware مودم را به روز رسانی کنید

ممکن است آپدیت روتر(یا مودم) بتواند مشکل شما را حل کند. فرایند به روز رسانی فریمور در بسیاری از روترها و مودم‌های امروزی، در داخل رابط کاربری که برای تنظیمات و مدیریت روتر طراحی شده، انجام می‌شود؛ شما با انتخاب یک گزینه می‌توانید فریمور را آپدیت کنید. در سایر مدل‌ها مخصوصا مدل های قدیمی باید به وب‌سایت سازنده‌ی روتر بروید و فایل firmware را دانلود و سپس آن را در قسمت تنظیمات آپلود کنید.

کانال رادیویی وای فای را تغییر دهید

راه حل بعدی برای تقویت سیگنال وای فای تغییر شماره ی کانال مودم است. استفاده از کانال های رادیویی وای فای یکسان توسط همسایه ها می تواند موجب تداخل در شبکه های وای فای شود.

در کامپیوترهایی که از سیستم‌عامل ویندوز استفاده میکنند، می‌توانید این که وای‌فای‌های نزدیک شما از چه کانالی استفاده می‌کنند را مشاهده کنید. CMD را باز کنید و عبارت netsh wlan show all را تایپ کنید. با این کار، لیستی از شبکه‌های بی‌سیم که در نزدیکی شما هستند را می‌بینید  و به اطلاعاتی از جمله کانالی که استفاده می‌کنند، دسترسی پیدا می‌کنید. پس از بررسی این مورد، کانال اتصال خود را روی خلوت‌ترین کانال تنظیم کنید.

از ورق آلومینیومی برای افزایش برد وای فای استفاده کنید

اگر مودم مورد استفاده شما در مرکز محیط نبوده و در کنار دیواری از محیط قرار داشته باشد در این صورت قسمتی از سیگنال به سمت دیوار رفته و مورد استفاده قرار نمی گیرد.

برای رفع این مشکل میتوانید یک ورقه ی آلومینیومی بین دیوار یا مانعی که در کنار روتر قرار دارد تعبیه کنید تا به وسیله آن، سیگنال های فرستاده شده به سمت مانع دوباره به طرف محل مورد استفاده از اینترنت برگردند.

با ابزار QoS، کیفیت سرویس را کنترل کنید

اغلب مودم‌های جدید، ابزارهایی برای قابلیتِ کیفیت سرویس (QoS) دارند که می‌توانند پهنای باند مورد استفاده توسط برنامه‌ها را کنترل و محدود کنند. می‌توانید مشخص کنید کدام نرم‌افزارها و سرویس‌ها اولویت بیشتری داشته باشند، مثلا اولویت مکالمات تصویری را بالاتر از دانلود فایل قرار دهید. تنظیمات QoS را معمولا می‌توانید در قسمت تنظیمات پیشرفته (advanced settings) در رابط مبتنی بر وبِ روتر پیدا کنید.

استفاده از تجهیزات سخت افزاری برای افزایش برد وای فای

اگر راه‌های بالا برای افزایش برد وای فای کارساز نبود باید از تجهیزات تقویت کننده سیگنال وای فای استفاده کنید.

آنتن روتر یا مودم را تعویض کنید

اگر روتر شما از آنتن داخلی استفاده می‌کند، اضافه کردن یک آنتن خارجی ایده‌ی خوبی است؛ زیرا آنتن خارجی، سیگنال قوی‌تری منتشر می‌کند.

شاید به همراه روتر شما، آنتن‌هایی هم قرار داده شده باشد که بتوانید به آن اضافه کنید. اگر چنین آنتن‌هایی وجود ندارد، بسیاری از برندها آنتن جداگانه هم می‌فروشند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

از توسعه دهنده (رِنج اکستِندِر) وای فای استفاده کنید

همه‌ی روترها می‌توانند تا محدوده مشخصی سیگنال ارسال کنند و پس از آن مسافت، آنتن‌دهی وای‌فای ضعیف می‌شود. اگر می‌خواهید مسافت بیشتری را تحت پوشش قرار دهید، برای تقویت آنتن ‌دهی وای ‌فای باید از توسعه‌دهنده‌ی شبکه‌ی بی‌سیم یا همان رِنج اکستِندِر (range extender) استفاده کنید.

 این دستگاه‌ها سیگنال وای‌فای را از روتر وایرلس شما می‌گیرند و آن را دوباره در نقاطی دورتر منتشر می‌کنند.  بهتر است آن را در مرکز یک ساختمان یا منزل نصب کنید و فاصله آن با مودم اصلی زیاد نباشد.

از اکسس پوینت استفاده کنید

در یک مجتمع مسکونی یا شرکت تجاری بزرگ می توانید از اکسس پوینت استفاده کرد. اکسس پوینت به پوشش نقاطی که دور از روتر قرار دارند کمک می کند.

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم روش‌های افزایش برد وای فای را توضیح دهیم. شما  می‌توانید با رعایت یک سری از نکات همچنان از مودم یا روتر فعلی خود استفاده کنید و یا برای ارتقای مودم و روتر خود تجهیزات جدید خریداری کنید و برد وایفای را افزایش دهید.

برای خرید مودم، اکسس پوینت و سایر تجهیزات مورد نیاز خود میتوانید به فروشگاه اینترنتی پارس مهر ارتباطات مراجعه فرمایید.