تجهیزات اکتیو شبکه

روتر شبکه چیست؟ چه کاربردی دارند؟ تفاوت روتر با مودم چیست؟

router

به زبان ساده می توان گفت روتر نقش GPS را در دنیای شبکه بازی می کند و داده ها را از مبدا به مقصد هدایت می کند اما نمی توان مزایای استفاده از روتر را در این جمله خلاصه کرد. عملکرد خاص روتر و کاربردهای ویژه آن عنوان اصلی مطالبی است که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم، برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

روتر چیست؟

روترها (Router) یکی از تجهیزات اکتیو شبکه و بسیار کاربردی هستند. روتر برای انتقال بسته های داده بین شبکه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. داده هایی که از طریق اینترنت ارسال می‌شوند به صورت بسته هستند و روترها عملکرد هدایت ترافیک این داده‌ها را به شبکه‌های مختلف رایانه برعهده دارند.

اگر بخواهیم کمی تخصصی درباره روتر توضیح دهیم می توان این گونه عنوان کرد، زمانی که داده ها به صورت پکت در آمده و در شبکه حرکت می کنند و از سمت مبدا به سمت مقصد درحال انتقال هستند، روتر ها با شناسایی آدرس مبدا، نوع داده و آدرس مقصد و با تعیین بهترین راه عبوری، سعی دارند بسته ها را به مقصد برسانند.

انواع روتر شبکه

به طور کلی روترها را می توان به دو گروه تقسیم بندی کرد

  1. روتر سخت افزاری
  2. روتر نرم افزاری

۱- روتر سخت افزاری

برخی تولیدکنندگان با طراحی و ساخت نرم افزارهای به خصوص سعی در کنترل بهتر روند ورود و خروج داده ها دارند به همین دلیل لازم است این نرم افزارها بر روی تجهیزات فیزیکی خاصی قرار بگیرند. این نرم افزارها ماهیت روتینگ دارند و سبب می شوند که روترهای سخت افزاری به بهترین نحو ممکن تنظیمات اعمال شده را بر روی اطلاعات ورودی و خروجی اعمال نمایند. مزیت استفاده از این مدل روترها سرعت انتقال داده و قابلیت اطمینان بیشتر نسبت به نمونه های نرم افزاری آن است.

۲- روتر نرم افزاری

نمونه ای دیگر از روترها با نام روترهای نرم افزاری وجود دارند که عملکردی جدا از نمونه سخت افزاری آن ندارند و در نهایت وظیفه اصلی خود یعنی ارسال داده ها را انجام می دهند.

روتر نرم افزاری می تواند یک سرویس دهنده NT یا سرویس دهنده Network و یا سرویس دهنده Linux باشد.

همه سیستم عامل های مطرح شبکه ای دارای قابلیت روتینگ می باشد که به صورت پیش فرض روی آن ها تعبیه شده است. معمولا روتر ها را به عنوان Getway و یا Firewall اینترنت مورد استفاده قرار می گیرند.

مهم ترین ویژگی های روتر چیست؟

  • روترها دستگاه هایی هستند که از نظر کاربرد در لایه سوم مدل مرجع OSI قرار دارند.
  • روتر ها برای توزیع داده و شروع کار نیاز به برنامه ریزی دارند.
  • بیشتر روترهای مهم سیستم عامل اختصاصی خود را دارند.
  • این دستگاه از پروتکل های خاصی برای تبادل اطلاعات استفاده می کنند.
  • عملکرد روتر در اینترنت به صورتی است که مسیر انتخابی برای تبادل اطلاعات میان سرویس دهنده و سرویس گیرنده ثابت نبوده و ممکن است با توجه به ترافیک و در دسترس بودن مسیر، در طول مدت تبادل تغییر کند.

مزایای روترها

استفاده از انواع روترها برای سازمان‌ها مزیت‌های بسیاری را به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • با توجه به ویژگی‌هایی که انواع روترها دارند، استفاده از آن‌ها باعث کاهش ترافیک شبکه خواهد شد.
  • روترها قادر به ارائه آدرس MAC هستند و می‌توانند در شبکه بهترین آدرس IP را انتخاب کنند.
  • انواع روتر به آسانی به صورت بی سیم و سیمی به شبکه متصل می‌شوند.
  • روترها اطلاعات را از دست نخواهند داد و آن‌ها را حفظ می‌کنند.
  • انواع روتر می‌تواند به انواع شبکه مانند Wi-Fi , WLAN متصل شود.
  • با توجه به وجود روترهای بی سیم امکان اتصال آن‌ها به کامپیوترها و لپ تاپ‌ها نیز فراهم است و دیگر جای نگرانی برای اتصال به اینترنت وجود ندارد.
  • دارای فایروال برای محافظت از شبکه‌ داخلی می باشد.
  • نسل جدید روتر ها , قابلیت (NAT (Network Address Translator را ساپورت می‌کنند که این قابلیت امکان اختصاص دادن مجموعه ای از IP‌ داخلی را برای شبکه در کنار دریافت کردن IP‌ از شبکه‌ خارجی را به کاربر ارائه می دهد. این مزیت روتر مشابه کاری است که مودم های ADSL انجام می دهند.

تفاوت روتر با مودم چیست؟

معمولا روتر و مودم به اشتباه با یکدیگر یکسان فرض می شوند، در صورتی که کارکرد کاملاً متفاوتی دارند.
برای اتصال به اینترنت از طریق سرویس‌دهنده‌ اینترنت خود (ISP) نیاز به مودم دارید. مودم در شبکه وظیفه دارد تا داده‌ها را به سمت ISP (سرویس دهنده اینترنت) بفرستد و همچنین داده‌هایی را از سوی ISP دریافت کند. همچنین برای برقراری ارتباط بین دستگاه‌های خود در شبکه (از جمله مودم) نیازمند روتر هستید. روتر داده ها را بین شبکه های مختلف مسیریابی یا اصطلاحاً Route می‌­کند.

تفاوت مودم با روتر

مودم بخریم یا روتر؟

سوالی که معمولا برای کاربران به وجود می آید، این است که مودم بخریم یا روتر؟

مودم های ADSL خانگی هم روتر هستند و هم مودم. نام اصلی این دستگاه مودم روتر است.
این دستگاه‌ها چند پورت Rj45 دارند که به کامپیوتر ها متصل می شود و یک پورت Rj11 که کابل تلفن به آن متصل می شود.
مودم های ADSL یک روتر داخلی نیز دارند که ارتباط بین شبکه محلی کاربر و شبکه اینترنت را برقرار و مسیریابی می کند،
اگر شما یک، شبکه دارید و نیازی به برقراری ارتباط با شبکه های دیگر ندارید، استفاده از روتر لازم نیست. اما اگر قصد دارید شبکه محلی خود را به اینترنت متصل کنید باید هم مودم و هم روتر تهیه نمایید.

چنانچه قصد خرید روتر و یا مودم را دارید میتوانید به فروشگاه آنلاین پارس مهر ارتباطات مراجعه کنید یا با کارشناسان فروش شرکت به شماره 05141214 در ارتباط باشید.