تجهیزات اکتیو شبکه

کارت شبکه چیست؟ انواع آن کدام است؟ عملکرد آن در شبکه به چه صورت است؟

کارت شبکه

در این مقاله توضیح خواهیم داد که کارت شبکه چیست و چه نقشی در شبکه‌های کامپیوتری دارد. انواع کارت شبکه با مشخصات کامل را بررسی می‌کنیم.

همچنین می‌پردازیم به این که کارت شبکه چگونه عمل می‌کند و آیا کارت شبکه تنها عامل موثر در سرعت شبکه است یا خیر.

کارت شبکه چیست؟

هر کامپیوتر یا لپ تاپ برای ارتباط با شبکه و اینترنت از یک (NIC(Network Interface Card که در تعریف عامیانه به عنوان کارت شبکه شناخته می‌شود، استفاده می‌کند. در واقع کارت شبکه به عنوان یک پل بین کامپیوترها در یک شبکه عمل می‌کند. هر کارت شبکه می‌تواند چندین کامپیوتر را باهم مرتبط کند و ارتباطات سیمی و وایرلس بین آنها در شبکه و با دنیای اینترنت را برقرار کند.

وظایف کارت شبکه

  • برقراری ارتباط لازم بين کامپيوتر و محيط انتقال

کارت شبکه امکان اتصال دستگاهی با دستگاه دیگر را فراهم کرده و یا دستگاه را به شبکه مرکزی متصل می نماید.
در نظر داشته باشید که کارت شبکه برای برقراری ارتباط بین دستگاه های مختلف به تنهایی کافی نیست و به عنوان مثال اگر قرار باشد کامپیوتر شما عضو یک شبکه بزرگ باشد و شما قصد اتصال به اینترنت را داشته باشید، به روتر هم نیاز داریم تا دستگاه بتواند از طریق کارت شبکه به آن متصل شده و ارتباط اینترنتی برقرار شود.

  • تبدیل داده ها

داده ها به صورت سریالی روی گذرگاه BUS کامپیوتر و به صورت موازی مشغول به حرکت هستند و در این حین کارت شبکه، داده ها را از حالت سریال به موازی و بالعکس تغییر می دهد.

  • ارائه آدرس منحصر به فرد سخت افزاری

آدرس MAC، یک آدرس سخت افزاری درون تراشه ROM موجود بر روی کارت شبکه می باشد. این آدرس سخت افزاری منحصر به فرد است و باعث تمایز کامپیوتر های یک شبکه از یکدیگر می شود.

انواع کارت شبکه

به طور کلی کارت شبکه به دو نوع تقسیم می شود: 1.کارت شبکه اترنت (Ethernet) 2.کارت شبکه وایرلس.

کارت شبکه اترنت (کابلی)

در این مدل کارت شبکه در یکی از اسلات های خالی پشت کامپیوتر جایگذاری می شود. البته در کامپیوترهای امروزی کارت شبکه اترنت به صورت پیش فرض روی کامپیوترها قرار دارد. در لپ تاپ ها نیز کارت شبکه اترنت داخل دستگاه تعبیه شده است. یک سر کابل شبکه را به پورت اترنت کارت شبکه متصل کنید و سمت دیگر کابل برای اتصال به شبکه می‌تواند به سوئیچ شبکه و یا به مودم یا روتر شما متصل شود تا بتوانید به اینترنت متصل شوید و انتقال دیتا انجام دهید.

کارت شبکه وایرلس (بی سیم)

کارت شبکه‌های بی سیم از آنتن استفاده می‌کنند تا بتوانند سیگنال‌های وایرلس را از طریق امواج فرکانس رادیویی دریافت کنند. برای اتصال به اینترنت از طریق کارت‌ شبکه بی سیم بعد از جایگذاری کارت شبکه نیاز به تنظیمات جداگانه‌ روی کامپیوتر شما وجود دارد.

کارت شبکه‌های بی سیم به دو نوع تقسیم می‌شوند:

  • کارت شبکه بی سیم USB

این کارت شبکه‌ها در پورت USB دستگاه موردنظر جایگذاری می شوند و پس از انجام پروسه نصب به دستگاه های دارای قابلیت وایرلس اجازه می دهند بصورت بی سیم ارتباط شما را با شبکه برقرار کنند.

  • کارت شبکه بی سیم PCI

این مدل کارت شبکه در یک اسلات‌ خالی پشت کامپیوتر(مشابه کارت شبکه های اترنت) قرار می‌گیرد. این مدل از کارت شبکه ها دارای آنتن خارجی برای برقراری ارتباط به صورت بی سیم می‌باشند.

 

 

چگونه متوجه شویم کارت شبکه روی سیستم نصب شده است؟

برای بررسی این مورد وارد کنترل پنل شوید و گزینه system را انتخاب کنید، سپس روی گزینه Device Manager کلیک کرده و تب Network Adapters را باز کنید. در این قسمت می توانید تمام درایورهای مربوط به کارت شبکه و مودم و در کل شبکه کامپیوتر خود را ببینید. اگر جلوی کارت شبکه علامت تعجب زرد رنگ دیدید متوجه می‌شوید درایور کارت شبکه تان نصب نیست یا به درستی نصب نشده است.

برای اینکه متوجه شویم کارت شبکه به درستی نصب شده یا نصب نشده روی آن راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب میکنیم، در تب General و در قسمت Device Status وضعیت کارت شبکه نمایش داده میشود.